NIEUWS – STATIONSLOCATIE ALPHEN AAN DEN RIJN

OPDRACHTGEVER:
Woonforte

STATUS:
In ontwerp

SAMENWERKING:
Buro Lubbers Vught

AANVULLENDE INFORMATIE:
In opdracht van woningcorporatie Woonforte worden 257 woningen gerealiseerd. Het plan omvat 199 sociale huurwoningen en 58 woningen in de midden huur.  De overige woningen zijn appartementen variërend van 2 kamer- tot 4 kamerwoningen die zijn bedoeld voor senioren, starters en kleine gezinnen.

Het appartementengebouw maakt het beeld van appartementengebouwen langs de Aziëlaan af. Het 200 meter lange gebouw wordt opgedeeld in vijf delen met verschillende hoogtes. Dit geeft een gevarieerd beeld. De koppen van het gebouw worden hoger en vormen daarmee een ‘poort’ die de entree van het station markeert.

De woningen zijn allemaal gasloos, hebben zonnepanelen, maken gebruik van bodemwarmte voor verwarming en zijn zeer goed geïsoleerd. Naast het gebouw komt een park. Dat is fijn wonen en biedt een hoogwaardige openbare ruimte. Aan de ‘parkzijde’ komen 24 grondgebonden woningen voor gezinnen, die allemaal een entree en een buitenruimte direct aan het park hebben. Ten behoeve van duurzaamheid en klimaatadaptie is het plan voorzien van veel groen: beplanting zorgt voor verkoeling bij hitte en voor wateropvang bij hevige regenbuien.

Ten aanzien van het landschapsontwerp en klimaatadaptatie wordt intensief samengewerkt met Buro Lubbers uit Vught.